Home

Nieuws

'Franse landbouw kan op toekomst anticiperen'

Parijs – De Franse landbouw krijgt met een nieuwe landbouwwet 'de capaciteiten om te anticiperen op de toekomst'. De wet heeft vooral tot doel de concurrentiekracht van de verschillende sectoren te versterken en tegelijk de agro-ecologie meer kansen te geven.

Dat betoogde minister Stéphane le Foll van landbouw tijdens de eerste ronde in de behandeling van die wet in de volksvertegenwoordiging. ''Wij willen de boeren, die op dit moment in een aantal sectoren en regio's in de problemen zitten, projecten bieden om zich aan te passen en klaar te maken voor de toekomst.'' Volgens Le Foll vormt de wet daarmee een vervolg op de herziening van het Europees landbouwbeleid. In dat kader is Frankrijk er volgens hem in Brussel in geslaagd 'dankzij de inzet van de president het budget voor dat landbouwbeleid veilig te stellen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.