Home

Nieuws

Finnen investeren recordbedrag in landbouw

Helsinki – In Finland is in 2013 voor een recordbedrag in de landbouw geïnvesteerd.

Dat meldt persbureau Agra Europe. Voor het eerst in de geschiedenis gaven landbouwbedrijven alle beschikbare fondsen vanuit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en nationale investeringspremies uit.
Volgens Agra Europe was de lage rente en onzekerheid over de recent aangenomen hervormingen van het GLB voor de periode van 2014 tot en met 2020 belangrijke factoren. In totaal investeerden boeren 330 miljoen euro, tegen 195 miljoen euro een jaar eerder. Projecten die geen fondsen kregen of minder dan waar ze voor hadden ingetekend krijgen in 2014 een nieuwe kans, aldus het Finse ministerie tegenover Agra Europe.

Of registreer je om te kunnen reageren.