Home

Nieuws

Faunafonds keert minder uit

Utrecht - Het Faunafonds heeft afgelopen jaar ruim 1,5 miljoen euro minder uitgekeerd aan vergoedingen voor wildschade dan het jaar ervoor.

Dat zegt secretaris Henk Revoort. De uitgaven komen op 11,6 miljoen euro, tegen 13,6 miljoen in 2012. Dit voorjaar wordt nog naar schatting 4 tot 5 ton uitgekeerd aan veehouders in ganzenfoerageergebieden als compensatie voor de weggevallen vergoeding voor oktobergras.

Oorzaak van de daling is naast enkele bezuinigingen een daling van het aantal verzoekschriften met achthonderd stuks. De grootste daling in de uitgaven was er in de fruitsector, van 2,5 miljoen naar 0,6 miljoen euro.

Het Faunafonds is per 1 januari ondergebracht bij de uitvoeringsorganisatie BIJ12 van de provincies in Utrecht. De financiering gaat via de provincies. Het bestuur van het Fonds is nog wel zelfstandig. Verzoekschriften voor schadevergoeding kunnen nog via dezelfde website. Vanaf volgende week loopt de toegang daartoe via de nieuwe site.

Of registreer je om te kunnen reageren.