Home

Nieuws 2346 x bekeken 1 reactie

Faillissement Benedik sleept voort

Landgraaf - Het faillissement van runderslachterij Benedik - uitgesproken in 2005 - is juridisch in een nieuwe fase beland. Dat blijkt uit het jongste faillissementsverslag van de curatoren van de failliete onderneming.

De curatoren hebben executoriaal beslag gelegd op de inventaris van de woning van een van de twee eigenaren/directeuren van het failliete bedrijf. De verkoop daarvan op 14 december is op het laatste moment geblokkeerd door de Belgische naamloze vennootschap Benedik, die claimt dat de inventaris niet van  de directeur/eigenaar is maar van Benedik België NV.  Daarover loopt een procedure voor de rechtbank in het Belgische Tongeren.

Via een procedure bij de rechtbank Maastricht proberen de curatoren de twee directeuren/eigenaren persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor het volledige tekort van de verschillende failliete vennootschappen. Dat bedrag wordt geschat op ongeveer 30 miljoen euro.

Volgens de curatoren is in de maanden voorafgaand aan het faillissement voor miljoenen onttrokken aan de boedel. De curatoren noemen een bedrag van 4.107.000 euro aan onrechtmatige onttrekkingen. De Belgische autoriteiten hebben onderzoek gedaan naar vermeende witwaspraktijken waarbij  ongebruikelijke kastransacties zijn getraceerd  van in een enkel geval meer dan een miljoen euro.

Eén reactie

  • koestal

    daar kijk ik niet van op

Of registreer je om te kunnen reageren.