Home

Nieuws 9 reacties

Erkenning QLL vervalt per 1 maart

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw trekt de erkenning voor diertransportkeurmerk QLL per 1 maart 2014 in.

Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. De NVWA constateert in een onderzoek dat het kwaliteitssysteem voor diertransport ondanks verbeteringen niet aan de eisen voldoet. "Er zijn veel administratieve fouten en overtredingen met een potentieel risico voor dierenwelzijn en diergezondheid, maar er zijn weinig overtredingen waarbij het dierenwelzijn en diergezondheid daadwerkelijk is geschaad", aldus Dijksma.

Met de intrekking van het kwaliteitssysteem vervalt de mogelijkheid om varkens voor export in de stal te keuren. Als voorbereiding op de herinvoering van de klepkeuring heeft de NVWA extra dierenartsen aangenomen. "Omdat deze dierenartsen nog opgeleid moeten worden zal er gedurende 2014 op piekmomenten nog onvoldoende capaciteit aanwezig zijn om de dienstverlening van de NVWA volledig uit te voeren", aldus Dijksma. Ze verwacht een mogelijke toename van het illegaal verzamelen van schapen en illegale transporten van varkens. "Hiervoor zullen extra controleurs worden ingezet."

De extra kosten van de strengere controle door de NVWA worden zoveel mogelijk naar de bedrijven doorberekend.

Laatste reacties

 • chila

  Langzaam maar ZEKER gaat de bv Nederland naar de kloten !!!

 • bontea

  Fijn bedankt..... En wie mag dit weer betalen... de boeren...
  Wordt tijd voor een NVWA tarief zonder OVERHEAD kosten.

 • leftturn

  wat een geit, ook even keuren voor een buitenlandse reis!!

 • jordi 1455

  Wie gaat er voor de schade van de varkenshouders opdraaien?

 • fransderondhoeven

  vion is hier bij gebaat hoeft niet meer te betalen kijk maar naar prijs van vandaag varkens blijven nu lekker in Nederland

 • massy

  De werkeloosheid loopt op dus lekker wat baantjes verzinnen. echt goed voor de economie. zijn echt baantjes die wat toevoegen?

 • krulsaart

  Wat een nivo!! We schaffen een systeem af met weinig overtredingen en mogelijk kans op eventuele, potentiele dierwelzijnsproblemen en verwachten daarom illegale transporten. Ben ik nou zo slim of is zij nou ........

 • krulsaart

  Resultaat van een maandelange huilie huilie campagne van de NVWA: We hebben het zo druk en er gaat zoveel fout, etc, etc. Na de toezegging dat er meer meeëters aangenomen werden niets meer gehoord van de problemen. Conclusie?

 • W.v.Bree

  Die NVWA-controleurs staan volgende maand de hele dag buiten in de kou niets te doen, de chauffeurs en de boer zeggen al helemaal niet meer dan nodig is. Dus wie gaat dat werk doen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.