Home

Nieuws 366 x bekeken

Duitse overlegpartners vleesindustrie akkoord over minimumloon

Berlijn - De maandenlange onderhandelingen tussen de werkgevers- en werknemersorganisaties in de Duitse vleesindustrie over de invoering van een minimumloon zijn uitgemond in een akkoord. Dat blijkt uit een gemeenschappelijke verklaring van deze organisaties, NGG en ANG.

Overeenstemming is bereikt over een minimumloon van in eerste instantie 7,75 euro per uur per 1 juli. In drie stappen gaat dit tarief omhoog naar 8,75 euro. Dit bedrag zal worden betaald per 1 december 2016.

Vorig jaar september bereikten de vier grote slachterijbedrijven Tönnies, Vion, Westfleisch en Danish Crown Deutschland al een principe-akkoord over de zaak. De onderhandelingen over de concrete invulling tussen de voedingsbonden van werkgevers en werknemers leverden nadien echter niets op en werden op 17 december zonder resultaat beëindigd. NGG en ANG hebben de gesprekken echter op vertrouwelijke basis voortgezet en konden zo alsnog overeenstemming bereikten, aldus de gemeenschappelijke verklaring.

De Duitse slachterijsector stond onder kritiek van concurrenten in de EU, met name in België en Frankrijk. Zij beschuldigden de Duitsers loondumping te bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.