Home

Nieuws

Duitse loonwerkers investeren meer

Viersen - Het investeringsniveau in de Duitse loonwerkerssector vertoont herstel. Dat constateert marktonderzoeker AgriDirect, die vorige en deze maand 2.650 ondernemers heeft geënquêteerd over hun machineaanschaffingsplannen.

Een jaar eerder was het investeringsniveau duidelijk aan de dalende kant, maar het plaatje ziet er nu beter uit. Het best ziet het er uit voor de investeringen in nieuwe tractoren: 18,5 procent van de ondervraagden heeft op dat gebied momenteel plannen tegen slechts ruim 13 procent in december 2012. Ook bij de andere apparatuur is verbetering te zien: 6 procent wil nieuwe maaidorsers kopen. Dat is 2 procent meer dan een jaar geleden. De cijfers voor de spuitapparatuur en veldhakselaars stegen naar 3,5 procent en 5,8 procent. Nog eens 5,2 procent zegt tevens te mikken op investeringen in grootbalenpersers.

Of registreer je om te kunnen reageren.