Home

Nieuws 3 reacties

Directeur en voorzitter LLTB weg

Roermond - Zowel voorzitter Noud Janssen als algemeen directeur Wim van de Belt verliezen hun positie als gevolg van de nieuwe strategische koers bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Het bestuur van de LLTB heeft besloten niet verder te gaan met directeur Wim van de Belt.  Voorzitter Noud Janssen heeft daaruit de conclusie getrokken dat ook hij plaats moet maken. Hij neemt per 1 mei afscheid en zal zijn voorzitterstaken de komende maanden overdragen.

Het bestuur van de Limburgse belangenorganisatie zag in meerderheid geen rol weggelegd voor algemeen directeur Wim van de Belt in de nieuwe koers. Volgens een persbericht waarin het vertrek van Janssen wordt aangekondigd, is Van de Belt "weliswaar een uitermate kundige financiële toezichthouder, maar niet de aangewezen persoon om de werkorganisatie aan te sturen op de uitgestippelde strategische koers".

Voorzitter Janssen  meent dat het vertrek van Van de Belt  het moment is om "ruimte te scheppen voor een volledig hernieuwde invulling van de samenwerkingsrelatie tussen voorzitter en directeur." Janssen is negen jaar voorzitter geweest. Janssens termijn zou in 2016 eindigen en dan was hij niet meer herkiesbaar.

De Limburgse voorzitter maakt ook deel uit van het federatiebestuur van LTO Nederland, naast Albert jan Maat, Hans Huijbers en Siem jan Schenk. Janssen beheert de portefeuille  Kennis & Innovatie. Zijn aftreden als Limburgs voorzitter betekent ook zijn vertrek als lid van het landelijk federatiebestuur. Directeur Wim van de Belt verliest zijn positie in de federatieraad van LTO Nederland.

Laatste reacties

  • Walter Botteldoorne

    Prachtige informatie,heb deze doorgestuurd naar hoger geplaatste personen .Dank je wel ervoor.Groeten Walter

  • Popejopie

    Ik ben toch benieuwd wat die nieuwe strategische koers van de LLTB inhoudt, of zal toch blijken dat het weer een ordinaire stoelendans was?

  • politiek

    Gezien de reacties is het inderdaad een soort stoelendans ( euro,s) geweest . Als er iemand kan aangeven wat de ,,kracht,, van deze bestuurders waren dan hoor ik het graag .Zeer terecht dus dat er andere komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.