Home

Nieuws 891 x bekeken

Dijksma opent paviljoen Grüne Woche

Berlijn - Staatssecretaris Sharon Dijksma opende samen met de Duitse minister van Landbouw Hans Peter Friedrich het Nederlandse paviljoen op de Internationale Grüne Woche. Een jaarlijks hoogtepunt in de agrarische handelsbetrekkingen tussen beide landen. De beurs is vooral gericht op consumenten. Dit jaar groter dan ooit met inzendingen uit 77 landen.

Na de traditionele openingshandeling inclusief een blokje kaas volgde een korte rondgang over het Nederlandse paviljoen vergezeld door het boegbeeld van de Nederlandse agrarische export: Frau Antje.
Het is dit jaar lastiger geweest om het Nederlandse paviljoen in te richten al is dat niet te zien. De oorzaak is de ontmanteling van productschappen, daarmee is een belangrijke financieringsbron weggevallen. Dat wordt deels opgevangen door particuliere standhouders zoals kalfsvleesproducent Van Drie Groep die al jaren prominent aanwezig is. Directeur Henny Swinkels: "Deze beurs is van onschatbare waarde voor de grootste klant van agrarisch Nederland. We kunnen het ons simpelweg niet permitteren om hier niet prominent aanwezig te zijn."

Of registreer je om te kunnen reageren.