Home

Nieuws

Deen haalt vlees uit voorzorg uit de schappen

Hoorn - Deen Supermarkten heeft uit voorzorg drie vleesproducten uit de schappen gehaald nadat een verdenking was gerezen over het mogelijk verwerken van paardenvlees in rundersnippers bij een van de toeleveranciers.

Het gaat om biologische hamburgers, biologische tartaar en biologisch rundergehakt, meldt de supermarkt donderdag op de eigen website.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onlangs 690 ton vlees van het Dodewaardse slachthuis Van Hattem laten blokkeren omdat er mogelijk paardenvlees in is verwerkt. Het bedrijf zou onder meer vlees aan de supermarkten Deka, Deen en Vomar hebben geleverd.

Deen benadrukt dat nog veel informatie ontbreekt, waardoor niet met zekerheid te zeggen is of de verdenking tegen de leverancier gegrond is. Ook is niet bekend of het vlees aan Deen is uitgeleverd. De supermarktketen wacht de resultaten van het onderzoek van de NVWA verder af. Wel is uit voorzorg het vlees van deze leverancier uit de winkels gehaald.

"Het betreffende bedrijf is een kleine leverancier voor ons'', zegt een woordvoerster van Deen. ,,Het bedrijf heeft een betrouwbare certificering en voldoet aan strenge wettelijke eisen. Maar als de verdenking klopt is het voor Deen en onze klanten onacceptabel dat er producten geleverd zijn die niet aan de wettelijke eisen voldoen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.