Home

Nieuws 3491 x bekeken 3 reacties

De Lange: "Harder optreden tegen voedselfraude"

Brussel – Op maandag 13 januari debatteert het Europees Parlement over voedselfraude en het rapport dat daarover is opgesteld door Europarlementariër Esther de Lange (CDA). Zij stelt in het rapport voor om voedselcontroles fors te verscherpen en fraude zwaarder te bestraffen.

Het schandaal met paardenvlees, dat was verpakt als rundvlees, onthulde dat fraudeurs niet bang zijn voor controle en straffen. "Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, maar fraude is wel een probleem dat lijkt toe te nemen. Fraudeurs verpesten het voor de meerderheid die zich wel aan de regels houdt. Fraude met voedsel is lange tijd een blinde vlek geweest voor de Europese wetgever en controleurs. Nu is het tijd voor gezond verstand: geen woorden meer, maar daden!", aldus voedselfrauderapporteur Esther de Lange.

Na het debat op maandag volgt dinsdag de stemming over het rapport en de voorgestelde maatregelen.

Laatste reacties

 • sjang

  Echte fraude moet snoeihard worden aangepakt, echter wie denkt dat we het buiten de fraude om goed doen heeft het mis. Hoe hard we ook ons best doen, voor die linkse rakkers doen we het nooit goed. Ze blijven spitten, leugens in de wereld zetten en onze sector zwart maken totdat deze uit het hele land is verdwenen.

 • aarthamstra1

  Begin maar bij de multinationals die verpakte mais extracten verkopen in verpakking met, Daarom willen wij de koeien in de wei. , De roze zalm uit de (natuur). Als er bosbessenjam op het potje staat moet er geen 5% bosbessen maar 100% in zitten. Fraude ? Baby voeding mag licht vervuild zijn met rare stoffen .Multinationals denken we mogen (gif) bij mengen tot het randje .Waar blijven al die afgekeurde schepen met mais enz. Kleine veevoederfabriekjes zijn niet in staat dit op te mengen tot onder de grens waarde grote jongens wel; Het gezegde. De oplossing voor afval is mengen. Word meer en meer waar. Regelgeving zorgt zo dat het afval probleem definitief word opgelost.
  U en u dieren gaan het volgens strenge regelgeving consumeren.

 • Barneveldsei

  Brood met asbest dit is geen fraude, maar laksheid van de brood fabriek en de NVWA. Als er een verdachte stofje in het veevoer zit wordt dit vernietigd en de regels aangescherpt. De veehouder betaald, hoe zit dat met de ovens waar het brood in gebakken wordt? DEZE WORDEN NOG STEEDS GEWOON GEBRUIKT, SCHANDE!!!!! Wel de schade bij de kleine ondernemer (boeren) halen, maar niet bij de fabrikant die moedwillig mensen ziek maakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.