Home

Nieuws 2 reacties

'Commissie van Doorn te vroeg opgestapt'

Leidschendam - De commissie van Doorn is te vroeg opgestapt. Dat vindt CBL-directeur Marc Jansen. Volgens Jansen had de commissie op het vlak van de lokale inpasbaarheid van bedrijven meer kunnen bereiken.

De Commissie van Doorn maakte duidelijk onderscheid tussen duurzaamheidszaken, zoals dierwelzijn, die door de markt op  worden gepakt en zaken die door de lokale overheden op zouden worden gepakt. Bij dit laatste gaat het dan om zake als de lokale inpasbaarheid in het landschap en milieumaatregelen op het gebied van bijvoorbeeld fijnstof. "Als lokale overheden zich gaan bemoeien met dierenwelzijnseisen en dergelijke, dan kan de retail dat niet voor zijn rekening nemen. Als dergelijke eisen gepaard gaan met kostenstijgingen voor de veehouders, dan moeten die lokale overheden boter bij de vis geven", aldus Jansen in een gesprek met Boerderij Vandaag. In de visie van Jansen had de commissie Van Doorn dit punt landelijk op de agenda kunnen zetten en er een eigen dynamiek aan kunnen geven.

Laatste reacties

  • nbv

    wat een gotspe.

    'Als lokale overheden zich gaan bemoeien met dierenwelzijnseisen en dergelijke, dan kan de retail dat niet voor zijn rekening nemen. Als dergelijke eisen gepaard gaan met kostenstijgingen voor de veehouders, dan moeten die lokale overheden boter bij de vis geven', aldus Jansen'

    als de supermarkten dan ook eens boter bij de vis doen voor de eisen die zij stellen....

  • j.verstraten1

    Mark ziet zijn kans schoon. De provincie brabant ontwikkeld de BZV en daar gaat Mark echt niet voor betalen. Logisch ook want de consument gaat niet meer betalen voor BZV vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.