Home

Nieuws 1 reactie

Buitenlanders mogen land in Bulgarije kopen

Sofia - Nederlanders en andere buitenlanders mogen bouwland in Bulgarije kopen. Dat is het gevolg van een uitspraak die het Constitutioneel Gerechtshof in Sofia gisteren heeft gedaan.

Het hof haalde een streep door een besluit van het parlement. Dat bepaalde vorig jaar dat het verbod voor buitenlanders om land te kopen, dat in 2013 afliep, tot 2020 werd verlengd. Die verlenging is volgens het hof in strijd met zowel de grondwet als het verdrag waarmee Bulgarije in 2007 tot de EU toetrad. In dat verdrag stond dat buitenlanders tot 31 december 2013 in Bulgarije geen land mochten kopen. Daarmee wilde de regering in Sofia de eigen onderdanen beschermen tegen rijkere boeren uit andere EU-lidstaten.

De grondprijzen zijn in het armste EU-land veel lager dan in de andere lidstaten van de Europese Unie.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.