Home

Nieuws 1 reactie

Britse boeren klagen over uitbaggeren waterwegen

Somerset - Boeren in het zuiden van Engeland hebben tegenover minister Paterson van plattelandszaken hun beklag gedaan over het niet voldoende uitbaggeren van de rivieren en beken.

Volgens de boeren is dat in ieder geval deels de oorzaak van de grote overstromingen die hen nu al wekenlang teisteren. Paterson werd tijdens een bezoek aan het overstromingsgebied in Somerset belaagd door boeren en bewoners. Sommigen van hen hebben al een maand te kampen met ondergelopen landerijen, maar ook woningen en gebouwen. Een op een heuvel gelegen dorp is al sinds de jaarwisseling alleen per boot bereikbaar. De bond van verzekeraars zegt sinds de kerst al voor 500 miljoen euro schadeclaims ontvangen te hebben.

De minister heeft nu beloofd zijn milieudienst opdracht te geven om het baggerwerk op te voeren. Volgens Paterson hebben de recent aangekondigde grote bezuinigingen op die dienst geen invloed op het bestrijden van de overstromingen, maar met name onder de boeren wordt dat sterk betwijfeld. ''Er wordt al jaren veel te weinig gedaan waardoor de doorstroming van het water ernstig wordt belemmerd. Dit is een ware ramp voor de boeren in de getroffen gebieden'', aldus de regionale afdeling van de National Farmers Union.

Eén reactie

  • koestal

    De minister luistert liever naar de milleuorganisaties ,want die waren tegen het uitbaggeren,want dat zou schadelijk zijn voor het milieu,hopelijk staan nu ook veel leden van die milieuorganisaties met de voeten in het water

Of registreer je om te kunnen reageren.