Home

Nieuws

Biohuis heeft nieuwe voorzitter

West-Graftdijk - Jan Jaap Jantjes, biologisch melkveehouder uit Noord-Holland, is gekozen tot nieuwe voorzitter van het Biohuis als opvolger van Kees van Zelderen. Het Biohuis is de vereniging van en voor alle biologische boeren en tuinders in Nederland.

Jantjes is een ervaren bestuurder, zowel in sectororganisaties als in commerciële organisaties in de biologische sector. Hij werd door een vertrouwenscommissie van de Bioraad geselecteerd uit de kandidaten die zich voor de functie hadden aangemeld. Jantjes is gemotiveerd om aan de slag te gaan: "De biologische sector is een boeiende sector, vanwege zijn verscheidenheid en eigenzinnigheid. Er worden soms stevige discussies gevoerd en daar hou ik van. We moeten voor ogen houden dat we alleen met samenwerking, binnen en buiten de sector, de totale biologische sector verder kunnen helpen." Belangrijke thema's waar Jantjes bij het Biohuis mee aan de slag gaat, zijn het mest- en veevoervraagstuk en de herziening van de Europese regelgeving voor biologische landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.