Home

Nieuws

Bio-grondstof effectiever dan bio-brandstof

Wageningen - Toepassing van natuurlijke olie in chemicaliën en materialen (biopolyol en biohars) leidt tot een hogere besparing in energiegebruik en uitstoot van broeikasgas dan toepassing in de vorm van biodiesel. Dat blijkt uit een studie van Wageningen UR.

Oliepalm is het meest efficiënte oliehoudende gewas maar het is tegelijk het gewas waarover de meeste maatschappelijke zorgen zijn, vanwege de verdringing van tropisch regenwoud.

Suikerriet is naast oliepalm het meest efficiënte brandstofgewas. In Nederland is suikerbiet de grote winnaar wat betreft besparing in energiegebruik en vermindering van uitstoot van broeikasgas. Koolzaad, tarwe en mais hebben ongeveer dezelfde, lagere score.

Of registreer je om te kunnen reageren.