Home

Nieuws

Bayer haalt 2 miljard op met uitgifte obligaties

Leverkusen – Bayer heeft 2 miljard euro opgehaald met de uitgifte van obligaties met een looptijd van vier en zeven jaar.

De onderneming zegt hiermee gebruik te maken van de bijzonder lage rentes die in de markt kunnen worden gerealiseerd. De opbrengst zal volgens de Duitse producent van onder meer medicijnen, gewasbeschermingsmiddelen en zaaigoed gebruikt worden voor "algemene bedrijfsvoering" en mogelijk acquisities.
Het is voor Bayer de grootste obligatiedeal in Europa sinds 2006. De agrarische divisie Bayer CropScience wil onder de in 2013 aangetreden topman Liam Condon qua omzet groeien van circa 9 miljard euro in 2013 naar 10 miljard in 2015. Naast investeringen in R&D is het bedrijf net als concurrenten Monsanto, BASF en Syngenta de laatste jaren zeer actief geweest met overnames.
In 2012 betaalde het bedrijf 500 miljoen dollar voor AgraQuest, een Amerikaanse producent van biologische bestrijdingsmiddelen. Meer recentelijk nam het bedrijf uit Noordrijn-Westfalen de Argentijnse sojaveredelaar FN Semillas.

Of registreer je om te kunnen reageren.