Home

Nieuws 1 reactielaatste update:31 jan 2014

Aanvullende mestgegevens voor 1 februari 2014

Assen – Aanvullende gegevens voor het mestbeleid moeten voor 1 februari zijn doorgegeven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), voorheen Dienst Regelingen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de opgave van mestvoorraden per 31 december 2013.

RVO.nl heeft de betreffende ondernemers en intermediairs daarover in december een brief gestuurd. Of een bedrijf een brief ontvangen heeft, is ook in te zien via 'Mijn Dossier'. De opgave dient ook via mijn dossier ingediend te worden. Ook bedrijven die geen mestvoorraad hadden of geen dieren hebben gehouden in 2013 moeten een opgave doen als ze een brief hebben ontvangen.

Bedrijven waar een bedrijfsoverdracht heeft plaatsgevonden, moeten de opgave doen op naam van het bedrijf waarvoor ze een brief hebben ontvangen.

Het aanmelden voor een nieuwe derogatie is nog niet mogelijk. Er moet nog toestemming komen uit Brussel voor verlenging van de derogatie voor 2014 tot en met 2017. Dat besluit valt waarschijnlijk medio februari. Daarna wordt een nieuwe datum vastgesteld voor de aanmelding, het opstellen van het bemestingsplan en de benodigde grondmonsters.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.