Home

Nieuws

Aantal werklozen in eurozone daalt licht

Luxemburg - Het aantal werklozen in de eurolanden is in december licht gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat vandaag.

Het totaal aantal werklozen in de eurozone zakte vorige maand met 129.000 ten opzichte van november, tot ruim 19 miljoen. Die daling was niet voldoende voor een verbetering van het werkloosheidspercentage. Dat stond voor de derde achtereenvolgende maand op 12 procent van de beroepsbevolking. In december 2012 bedroeg de werkloosheid gemiddeld 11,9 procent.
Afgelopen jaar verslechterde onder meer de Nederlandse arbeidsmarkt in hoog tempo. De werkloosheid liep daarbij op van 5,8 naar 7 procent. Alleen in Cyprus en Griekenland werd gedurende 2013 een grotere stijging gemeten. In Ierland, Letland en Portugal daalde de werkloosheid het sterkst.

Of registreer je om te kunnen reageren.