Home

Nieuws

Aandeel duurzame energie Duitsland op record

Berlijn - Het aandeel van duurzame energie in de totale stroomproductie in Duitsland heeft vorig jaar een recordniveau bereikt van 23,4 procent. Dat maakte de Duitse brancheorganisatie van energie- en waterproducenten BDEW dinsdag bekend.

In 2012 bedroeg het aandeel van duurzame energie in de elektriciteitsproductie 22,8 procent. Windenergie was de belangrijkste bron van duurzame energie met een aandeel in de totale stroomproductie van 7,9 procent, gevolgd door biomassa (6,8 procent), zonne-energie (4,5 procent), waterkracht (3,4 procent) en huisafval (0,8 procent).

Het aandeel van aardgas zakte naar 10,5 procent, van 12,1 procent een jaar eerder. Kernenergie was goed voor 15,4 procent (eerder 15,8 procent). De belangrijkste opwekker van elektriciteit in Duitsland was bruinkool met een aandeel van 25,8 procent (25,5 procent een jaar eerder). Steenkool zorgde voor 19,7 procent van de stroomproductie, tegen 18,5 procent in 2012. De rest kwam uit verwarmingsolie en pompcentrales.

Of registreer je om te kunnen reageren.