Home

Nieuws 4 reacties

AH in conflict met franchisers

Amsterdam - Albert Heijn heeft vorige week geëist dat franchisers hun opgeschorte betalingen binnen vijf dagen alsnog zouden voldoen. Meer dan driekwart van de franchisers heeft hier niet aan voldaan en blijft volharden in het protest, aldus nieuwssite Distrifood.

Het conflict draait om de doorrekening van kosten voor het aanhouden van voorraden door het hoofdkantoor in de richting van franchisers. Volgens franchisers bestaan deze kosten echter helemaal niet. Gesprekken hierover lopen al jaren zonder dat er schot zit in de zaak. Het is één van de verschillende conflictpunten tussen Albert Heijn en de aangesloten ondernemers. Met de dreigementen van het hoofdkantoor lopen de spanningen in het conflict nog verder op.
Directeur Ton Croiset van het bestuursbureau van de franchisers wil bevestigen dat de meeste franchisers de sommatie hebben genegeerd, maar wil verder weinig kwijt. "We zijn in gesprek met Albert Heijn en blijven dat." Ook Zaandam doet er het zwijgen toe. "Wij doen hier geen mededelingen over. We zien er geen heil in onze reactie in de media te bespreken. We steken onze energie liever in het, al dan niet via bemiddeling, oplossen van onze meningsverschillen."

Laatste reacties

 • tinus888

  ah gaat over lijken

 • agratax2

  @tinus888. Als AH in dit geval over lijken gaat, zal ze een probleem hebben. Wie verzorgt dan de reteil voor haar?

 • info36

  De grootwinkelketens willen iedereen hun wil opleggen. Bij A.H. gaat het kennelijk zo ver dat ze dat ook bij hun eigen franchisers doen. Leuk he grootschaligheid. Rupsjes nooitgenoeg.

 • maatje 1904

  Hou vol want het gaat steeds verder het wordt tijd dat er iemand zegt het is genoeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.