Home

Nieuws

57 procent Duitsers let op herkomst levensmiddelen

Berlijn - Een ruime meerderheid van de Duitse consumenten (57 procent) let bij de inkoop van voeding op zijn minst 'vaak' op de herkomst van het product.

Dat cijfer blijkt uit een nieuwe enquête die is gehouden in opdracht van het landbouwministerie in Berlijn. De resultaten zijn donderdag gepresenteerd tegen de achtergrond van de Internationale Grüne Woche (IGW) in de Duitse hoofdstad. Het bedoelde cijfer was bij de enquête van vorig jaar hoger. Toen was het 67 procent.

Regionaliteit blijft wel het belangrijkste kenmerk bij de inkoop, gevolgd door dierenwelzijn, duurzaamheid en biologische productie. Daarop let resp. 44 procent, 43 procent en 41 procent.

De Duitsers zijn afgaande op de enquêteuitslag ook best tevreden met de kwaliteit van de producten van de binnenlandse agrarische en verwerkende sector. Van de duizend door bureau TNS Emnid ondervraagden geeft 80 procent hier een positieve respons.

Of registreer je om te kunnen reageren.