Home

Nieuws 896 x bekeken 1 reactie

Zwitsers parlement voor versoepeling diermeelverbod

Bern - Het Zwitserse parlement heeft zich uitgesproken voor een versoepeling van het geldende diermeelverbod dat dateert uit 2000. Dat meldt de Duitse nieuwssite AHO.

Het parlement stemde voor maatregelen die het mogelijk maken om diermeel dat wordt geproduceerd uit slachtnevenproducten weer toe te staan in voeders voor varkens en pluimvee. Wel worden de regels zo opgesteld dat kannibalisme te allen tijde wordt vermeden. Dat wil dus zeggen dat diermeel in varkensvoeders niet mag zijn geproduceerd uit varkensproducten. Het diermeel in pluimveevoeders mag niet afkomstig zijn van pluimvee.

De producten die mogen worden toegepast zijn zogenoemde categorie 3-producten; slachtbijproducten afkomstig van gezonde dieren. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn huiden, veren, hoeven en horens, overjarig vlees, vlees met berengeur en dergelijke.

Eén reactie

  • w v gemert

    Nu Europa nog , is goed voor mineralen kringloop (dus milieu).

Of registreer je om te kunnen reageren.