Home

Nieuws 458 x bekeken 1 reactie

Zuiniger boeren beperkt mesttransport

Wageningen - Door gebruik te maken van de bedrijfsspecifieke excretie hebben 155 deelnemers in de Gelderse Vallei minder mest hoeven afvoeren dan wanneer ze op forfaitaire norm waren afgerekend.

Over 2012 was de excretie 193.600 kg stikstof en 76.900 kg fosfaat lager dan de norm. Omgerekend is dat 45.660 kuub mest op gebiedsniveau ofwel 1.140 opleggers van 40 kuub mest. Zo draagt zuinig boeren bij aan een lagere milieubelasting door minder transport.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Duzz...omdat papier gelukkig geduldig is, maken we gewoon een andere berekening waardoor er minder mest afgezet hoeft te worden (geldt overigens alleen voor intensieve bedrijven) en dan is dat weer beter voor het milieu vanwege minder transport?

    Kun je nagaan hoe goed het voor het milieu zou zijn als er helemaal geen mestwet zou zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.