Home

Nieuws 350 x bekeken

Werkgelegenheid tuinbouw stabiel

Zoetermeer - In 2012 werkten ruim 404.000 personen in de tuinbouw. Dit is vergeleken met 2011 een stabilisatie, na jaren van groei van de werkgelegenheid.

Dat blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van het Productschap Tuinbouw. Omgerekend naar voltijdsbanen ging het in 2012 om circa 230.000 fte’s. Over de hele tuinbouw gerekend was de omvang van gezins- en vaste krachten vrijwel gelijk aan dat van de ‘flexibele schil’ van tijdelijke krachten en uitzendkrachten. Bij de teelt neemt sinds het jaar 2000 de werkgelegenheid in de vaste kern af met gemiddeld 3 procent per jaar.
Ten opzichte van 2011 was er sprake van een scherpe daling met 7 procent. In de handel en dienstverlening is de omvang van de werkgelegenheid binnen de vaste kern redelijk constant en groeit die in de flexibele schil nog altijd licht, met 3 procent gemiddeld sinds 2000.

Of registreer je om te kunnen reageren.