Home

Nieuws 304 x bekeken

Volgend jaar minder geld naar MKB-fonds

Den Haag - Er gaat volgend jaar minder geld naar het fonds voor het stimuleren van bedrijvigheid in ontwikkelingslanden, het zogeheten Dutch Good Growth Fund van het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Dat staat in de begroting die minister Lilianne Ploumen dinsdag heeft gepresenteerd.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat vanaf volgend jaar een kwart miljard in dit fonds terecht zou moeten komen. Maar Ploumen brengt dit bedrag nu terug naar 100 miljoen. Er was eerder veel kritiek in de Tweede Kamer op het bedrag van 250 miljoen. Volgens vooral oppositiepartijen was het beter om dit bedrag over een langere termijn uit te smeren.

Het fonds is vooral bestemd voor het midden- en kleinbedrijf en wordt volgend jaar voor het eerst operationeel. Er is deze kabinetsperiode 750 miljoen voor uitgetrokken. Dat bedrag zal aan het eind van de regeertermijn in 2017 ook worden bereikt, aldus Ploumen in haar begroting.

Of registreer je om te kunnen reageren.