Home

Nieuws 2968 x bekeken 1 reactie

Twaalf overtredingen bij controles op stalklimaat

Den Haag - Het overgrote deel van de veebedrijven voldoet aan de eisen voor het stalklimaat. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De NVWA heeft in totaal in juli en augustus 496 controles uitgevoerd op het klimaat in stallen. Er is hierbij gekeken of er een noodsysteem is als de dieren afhankelijk zijn van een ventilatiesysteem, of er een werkend alarmsysteem is en of de temperatuur en de luchtkwaliteit goed is in de stalle.

Van de 496 controles bleken de zaken op twaalf bedrijven (2,6 procent) niet op orde. De meeste overtredingen betroffen het niet functioneren of niet aanwezig zijn van een alarmsysteem, of het ontbreken van de vereiste permanente watervoorziening. De meeste overtredingen vonden plaats bij varkensbedrijven. Van de 91 onderzochte bedrijven waren er zes in overtreding.

Aan vier bedrijven is proces-verbaal aangezegd.

De bedrijven waar overtredingen zijn vastgesteld moeten dit zo spoedig mogelijk herstellen. De NVWA gaat voor hercontrole terug naar deze bedrijven.

Eén reactie

  • Romeijn

    Wie zei hier eerder dat controle niet nodig is?

Of registreer je om te kunnen reageren.