Home

Nieuws

The Greenery zoekt nieuwe strategie

Barendrecht – De per direct opgestapte directeur van The Greenery, Philip Smits, stelt in een interne mail aan de medewerkers en telers dat de huidige marktomstandigheden dwingen om op een andere wijze te kijken naar de mogelijkheden voor groei en verdere kostenbesparingen.

Smits zegt het verstandig te vinden het bedrijf de ruimte te geven een bestuurder te kiezen die past bij deze nieuwe fase.

The Greenery, het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland, wilde verder inhoudelijk geen mededelingen doen. Philip Smits was sinds 2006 verbonden aan The Greenery. Voorlopig neemt financieel directeur Albert Knol de dagelijkse leiding van het concern op zich. Het bedrijf kijkt terug op een tegenvallend jaar. De nettowinst liep door de strenge vorst terug van 1,9 miljoen euro in 2011 tot 1,4 miljoen euro vorig jaar. Ook eenmalige kosten voor een nieuw automatiseringssysteem en het vertrek van een aantal leden waren verantwoordelijk voor dit resultaat. De jaaromzet daalde van 1,6 miljard euro tot 1,4 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.