Home

Nieuws 1 reactie

'Spitsen van economie moeten blijven scoren'

Den Haag – “Zorg dat de spitsen van de economie kunnen blijven scoren.” Die oproep doet Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, aan het kabinet aan de vooravond van Prinsjesdag.

“We weten hoe de economie er voor staat. De land- en tuinbouw is een van de weinige sectoren die exportgroei hebben weten te realiseren. Ze zijn de spits van de Nederlandse economie”, aldus Maat.
Hij roept de regering op ervoor te zorgen dat er voor het Nederlandse bedrijfsleven geen lastenverzwaring komt. Ook moeten ze met de handen af blijven van de fiscale regelingen die de land- en tuinbouw kent, vindt Maat, die de regering ook op roept om het sociaal akkoord en het energieakkoord gewoon uit te voeren.

De LTO-voorman zou het liefst zijn dat de assurantiebelasting en het afschaffen van de rode diesel worden teruggedraaid. “We vinden dit een compleet foute beslissing, mede omdat dit soort maatregelen in de omringende landen niet genomen zijn.”

Dinsdag zal koning Willem Alexander voor de eerste keer de troonrede uitspreken. Maat verwacht dat er zeker aandacht zal zijn voor de agrarische sector. “Koningin Máxima toont zich ook altijd nauw betrokken bij de landbouw. De land- en tuinbouw is zeker geen ondergeschoven kindje bij het koningshuis”, aldus Maat. Prinses Beatrix had vrijwel ieder jaar ook aandacht voor de agrarische sector in haar troonrede.

Eén reactie

  • somporn

    Kom op,draai alle tegenstrijdige regels de nek om ipv de landbouw.
    Den Haag word wakkerrrr.

Of registreer je om te kunnen reageren.