Home

Nieuws

Same Deutz-Fahr verkoopt belang in Deutz

Treviglio – Same Deutz-Fahr verkoopt voor 70 miljoen euro zijn resterende belang van 8,4 procent in Deutz AG, een Duitse producent van dieselmotoren.

De verkoopprijs bedraagt 6,88 euro per aandeel en de kopers zijn institutionele beleggers. Deutz blijft een belangrijke leverancier en strategische partner van de Noord-Italiaanse producent van trekkers en andere landbouwmachines.
Same Deutz-Fahr spreekt van een aantrekkelijke verkoopprijs. Het aandeel Deutz steeg dit jaar bijna 90 procent in waarde, waarmee de totale ondernemingswaarde op circa 810 miljoen euro kwam. In september 2012 verkocht Same Deutz-Fahr een belang van 18 procent in Deutz aan de Zweedse vrachtwagenproducent Volvo AB. Same Deutz-Fahr investeerde in 2003 in Deutz.
Door de laatste transactie is nu 75 procent van de aandelen Deutz vrij verhandelbaar. Same Deutz-Fahr verkoopt in Nederland doorgaans enkele tientallen landbouwtrekkers per jaar. Het bedrijf bouwt een beperkt aantal trekkers ook in opdracht van het Amerikaanse Agco, het moederbedrijf van Fendt, Massey Ferguson en Valtra.

Of registreer je om te kunnen reageren.