Home

Nieuws 5 reacties

SGP vindt ontpolderen Hedwigepolder zinloos

Den Haag - SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf vreest dat de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen zinloos is.

“Wanneer de dijken rond de Hedwigepolder doorgestoken worden zal de polder niet lang onder water staan. In het recent gepubliceerde Rijksinpassingsplan staat klip en klaar dat de polder snel op zal slibben met instromend zand waardoor er schorren ontstaan. Dat was nu juist niet de bedoeling”, laat Dijkgraaf weten. In de Hedwigepolder moet getijdennatuur ontstaan. Dijkgraaf heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur om opheldering gevraagd. Dijkgraaf vreest dat er verdere maatregelen nodig zijn om te voldoen aan de doelstelling van getijdennatuur. Hij voorziet dat er twee opties zijn: of regelmatig en structureel de natuurontwikkeling in de Hedwigepolder afgraven, of op termijn een nieuwe polder prijsgeven aan de zee. SGP vindt de ontpoldering zinloos.

Laatste reacties

 • leon5

  kijk die weten hoe het zit en ze zijn niet de enige

 • kremer

  mee eens, het is toch van de zotte

 • Elevage

  tjonge jonge, komen ze daar nú pas achter..................

 • anton1937

  Is van den zotte,daar ben ik het mee eens.Zeeland en heel Nederland heeft de ontpoldering van de Hedwigerpolder te danken aan de PVDA,deVVD, D66, Groenlinks, de SP,

 • minasblunders1

  Ehh..was het niet Balkenende die zijn handtekening hieronder heeft gezet?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.