Home

Nieuws 1377 x bekeken 7 reacties

Ruime steun voor schaliegasvrij Brabant

Den Bosch - Brabant wijst zichzelf binnenkort definitief aan als boorvrije zone voor schaliegas. Gedeputeerde Staten gaan op verzoek van een ruime meerderheid van Provinciale Staten een voorstel uitwerken. Alleen de VVD en PVV stemden vrijdag tegen een motie om Brabant aan te wijzen als boorvrije zone.

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten wil ook dat de vergunning van het Britse boorbedrijf Cuadrilla, om schaliegas te gaan zoeken, wordt ingetrokken. De tegenstanders in de Brabantse politiek vinden dat boortorens het landschap aantasten, boringen onveilig zijn en de ontwikkeling van schone energie frustreren.

De VVD vindt het voorbarig en overbodig om Brabant schaliegasvrij te verklaren. De fractie wil wachten met een standpunt tot alle feiten bekend zijn. De PVV meent dat er valse hoop wordt gewekt omdat uiteindelijk Den Haag beslist of er wordt geboord naar schaliegas.

SP-gedeputeerde Johan van den Hout herhaalde dat Den Haag inderdaad het laatste woord heeft maar benadrukte dat democratie anders werkt en dat een Brabants nee een belangrijk signaal is.

Laatste reacties

 • maatje 1904

  De tegenstanders ook maar meteen afsluiten van het aardgas want daar hebben ze in groningen weer last van.

 • Bacon

  Krijgen ze dezelfde problemen(aarbevingen) als in regio groningen en daar hoef je niet blij mee te zijn denk ik.Daarnaast zou dit ook helemaal niet nodig zijn als de overheid normale accijnstarieven zou hanteren op gas en elektra.Echter door steeds hogere energie prijzen gaat men op zoek naar goedkopere alternatieven.Als de energieprijzen dalen wat dit jaar gebeurde dan douwt de overheid de belastingen nog verder omhoog waardoor je per saldo of hetzelfde betaalt of meer.Hetzelfde is het geval met brandstof,deze word door de overheid structureel en kunstmatig hoog gehouden.WAAROM, om hun eigen wanbeleid te finacieren.in dat opzicht zijn ze de slechstse ondernemers van Nederland te noemen.krijgen ieder jaar een vracht belasting geld binnen maar geven vervolgens meer uit dan ze hebben.Als ondernemer houd je zoiets nooit vol maar ja de overheid word niet faliet verklaard.Wel heeft diezelfde overheid kritiek op burgers en bedrijven dat ze enerzijds netter moeten leven maar anderzijds geld moeten uitgeven om de economie aan te slingeren.ik vraag mij weleens af welke opleiding zij hebben genoten.

 • jordi 1455

  Als het niet in Brabant gebeurt kijken ze wel dat het in een andere provincie kan, in Gelderland. Er is zat methaan in omloop maar men is er niet bewust van.

 • info48

  SP man Johan van den Hout praat nog over de Democratie die anders werkt.
  De 'Democratie' in Nederland werkt allang niet meer....... die is Failliet!!

 • Theo Verwijst

  Kamp heeft zijn keutel even ingetrokken voor 'nader beraad'. De kans is groot dat in dat nadere beraad de bevoegdheden van gemeenten en provincies worden geschrapt, waardoor hij als minister van economische zaken zijn gang kan gaan.
  Het wordt straks dan een dictaat. Zonder zelfbeschikking voor de burger, zelfs zonder inspraak. Kamp: de nieuwe Poetin.

 • tuinvrouwtje

  fijn voor brabant, we moeten inzetten op zonneenergie en windenergie

 • barneveldsei

  Grondwater is nu nog schoon , na het winnen van schaik gas en het vol pompen met chemicaliën kunnen we het water niet meer drinken !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.