Home

Nieuws 960 x bekeken 6 reacties

Ruim 40 partijen ondertekenen Energieakkoord

Den Haag - Meer dan 40 partijen, waaronder kabinet, vakbonden, werkgevers en milieuorganisaties, hebben vrijdag hun handtekening gezet onder het vorige week overeengekomen Nationaal Energieakkoord. De partijen hebben de gemaakte afspraken afgelopen dagen in eigen kring besproken.

"Dit is een bijzondere dag", stelt Wiebe Draijer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), onder wiens regie de onderhandelingen plaatsvonden. "Alleen al omdat er niet eerder een energieakkoord is gesloten met zo veel partijen. Maar vooral omdat dit een markant moment voor ons land betekent."

Volgens Draijer is het akkoord een startschot voor de partijen om zich komende jaren in te zetten voor het beschermen van de leefomgeving. "We worden minder afhankelijk van de import uit het buitenland. En we verdienen investeringen terug. De burger kan voluit meedoen. Nederland gaat hiervan profiteren. Het is onze bijdrage aan de oplossing van het klimaatprobleem."

Ook minister Henk Kamp van Economische Zaken zegt "verheugd" te zijn. "Met het Energieakkoord worden belangrijke stappen gezet ten aanzien van het streven om in internationaal verband te komen tot een volledig duurzame energievoorziening in 2050 en krijgt de economie op korte termijn een stevige impuls", aldus de bewindsman.

Laatste reacties

 • alco1

  En dan komt de invulling!!!

 • w v gemert

  Kan iemand mij vertellen hoeveel de energie prijs extra stijgt door dit akkoord. Jan met de Pet gaat de rekening betalen. Als men over de prijs niets vermeld wordt ik achterdochtig.

 • Wim Claessens

  Doet Wilma J Mansveld zeker niet mee met haar energie slurpende niet 'chemische' onkruidbestrijding op verharding. Huizen isoleren en straten verhitten lijkt mij dweilen met de kraan open. Ik had haar slimmer ingeschat, maar zo zie je maar weer, vergissen is menselijk.

 • abtje

  Meer dan 40 partijen. Kun je wachten op de eerste die er weer uitstappen omdat ze hun zin niet krijgen.

 • hout&co

  Nu maar te hopen dat ze ook de consument een fatsoenlijke prijs geven voor elke KW die via zonnecollectoren wordt geleverd...
  Alleen op die manier kun je er zeker van zijn dat er voldoende zonnecollectoren worden gelegd op daken geschikt voor deze vorm van energiewinning, en niet de helft van de daken gebruiken voor deze vorm van energiewinning
  Laten ze als mensen maar een half dak mogen ´vullen´ (omdat ze anders een ´boete´krijgen/ niet de volle prijs)NUON/ESSENT ed een boete geven voor tegenwerking van het leveren van groene energie....

 • trijnie

  En ook de mogelijkheid krijgen om er een aantal in de tuin te plaatsen, als je dak niet goed ligt. Bij sommige gemeenten is dit niet toegestaan.

  En iedereen subsidie ook de gewone burgers.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.