Home

Nieuws

Rechtszaak tegen Rabobank over Libor-fraude

New York - Rabobank en 12 andere banken worden door een Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief Libor. De zaak is aangespannen door de National Credit Union Administration (NCUA) en betreft ook internationale banken als JPMorgan Chase, Credit Suisse en Barclays.

Volgens de klacht leidde het gesjoemel met het Libor-tarief tot het verlies aan inkomsten uit investeringen en bezittingen in handen van vijf coöperatieve banken. Die banken zijn inmiddels failliet. "Door de fraude liepen investeerders rentebetalingen mis waar ze recht op hadden", aldus een verklaring van de NCUA.

Rabobank wilde niet inhoudelijk reageren op de zaak. In augustus maakte de bank bekend alvast een bedrag opzij te zetten voor een verwachte schikking in de Libor-zaak. Hoe hoog die voorziening is, werd niet gemeld.

ANP/RTR/Bloomberg

Of registreer je om te kunnen reageren.