Home

Nieuws 1 reactie

Protesten tegen voedselspeculatie in Brussel

Brussel - Actievoerders van ‘Friends of the Earth Europe’ voeren in Brussel actie tegen speculatie op de voedselmarkt. De actievoerders maken, verkleed als bankiers, kenbaar dat ze vinden dat er niet met voedsel gespeculeerd mag worden. Het protest vindt plaats op de eerste dag van de onderhandelingen over de nieuwe Europese beleggingsrichtlijn. Deze richtlijn heeft als doel het bevorderen van eerlijke, transparante, efficiënte en geïntegreerde financiële markten. De richtlijn moet ook beleggers beschermen.

Friends of the Earth Europe, waarbij onder andere ook Oxfam is aangesloten, bood een petitie aan tegen voedselspeculatie die door 30.000 mensen is ondertekend. De actievoerders willen dat de regels worden aangescherpt waardoor het opdrijven van voedselprijzen door speculaties van banken met voedsel en landbouwgrond niet meer mogelijk is. “De honger van mensen moet voor de honger van financiële instellingen komen”, vindt actievoerder Anne van Schaik. De actievoerders willen ook dat het gebruik van voedsel voor de productie van biobrandstoffen wordt beëindigd.

Eén reactie

  • JohS

    Van de consument zal je het maar moeten hebben!

Of registreer je om te kunnen reageren.