Home

Nieuws 5922 x bekeken

Prijs konijnen stijgt fors

Deinze - De konijnenprijs in het Belgische Deinze steeg woensdag met €0,15 naar €1,95 per kilo. Daarmee komt de totale prijsverhoging in de afgelopen 4 weken uit op €0,45 per kilo.

De stijging van de konijnenprijs is normaal voor deze tijd van het jaar. In de zomer is de vraag naar konijnenvlees gering, zodat de prijs van vleeskonijnen in die periode een dieptepunt bereikt. In het najaar gaan consumenten meer konijnenvlees eten, zodat de opbrengst van slachtdieren dan stijgt. "Dit jaar begint de stijging enkele weken later dan normaal. Hij ligt na de verhoging net boven de kostprijs en zal komende weken verder stijgen"", verwacht konijnenhouder en bestuurslid van de LTO-vakgroep Konijnenhouderij Peter Ghielen in Nederweert.

Vorig jaar begon de opmars van de konijnenprijs in Deinze begin augustus na het bereiken van het dieptepunt van €1,40 per kilo eind juli. Tot en met begin november steeg die notering in totaal met €1,10 naar €2,50 per kilo en bleef daarop vervolgens tot eind van het jaar hangen. Dit jaar startte de prijsverhoging in Deinze op 21 augustus na het bereiken van het dieptepunt van €1,50 op 14 augustus. Toen kwam er €0,10 bovenop die notering.

Konijnenslachterijen en -houders stellen de konijnenprijs van Deinze iedere woensdagochtend vast.

Of registreer je om te kunnen reageren.