Home

Nieuws 1 reactie

Opnieuw aardbeving Groningen

Loppersum - Opnieuw is er in Groningen een aardbeving geweest. De beving had een kracht van 2,8 op de schaal van Richter en deed zich voor om 03.33 uur in de nacht van dinsdag op woensdag. Het epicentrum lag in Zeerijp, in de gemeente Loppersum. Dat heeft een woordvoerster van het KNMI gezegd.

Tientallen Groningers maakten melding van deze beving. Inwoners van Loppersum en de omliggende dorpen in het noordoosten van de provincie gaven via een speciale app van RTV Noord door dat ze een beving hadden gevoeld. Over schade is nog niets bekend.

Het is niet de eerste keer dat er rond Loppersum aardschokken zijn. Algemeen wordt aangenomen dat die veroorzaakt zijn door gaswinning in het gebied. Meestal veroorzaken die scheuren in muren in woningen en andere gebouwen.

Onlangs maakte minister Henk Kamp van Economische zaken (EZ) bekend de komende tijd de ontwikkelingen van huizenprijzen in het aardbevingsgebied in Groningen nauwlettend in de gaten te houden.

Kamp liet in totaal 11 onderzoeken verrichten om aan het einde van dit jaar een besluit te kunnen nemen over de gaswinning in het Groningen-veld.

In januari van dit jaar ontstond grote onrust in de regio nadat was gebleken dat de gaswinning door de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Groningen kan leiden tot zwaardere aardbevingen. Eerder werd aangenomen dat de trillingen niet sterker zouden worden dan 3,9 op de schaal van Richter. In het rapport van januari kwam naar voren dat in de toekomst de kracht van een beving bij het Groningen-veld wel eens kan uitkomen op 4 tot 5.

Eén reactie

  • ed12345

    Lees net een artikel in boerderij dat toch erg verontrustend is . Wat ik ook nogal grof gezegd vind dat er geen geld is voor de miljard die de reparaties zouden kosten maar ook wil de staat niet de kraan een beetje dicht draaien om de aardbevingen niet erger te laten worden want dat kan de staat miljarden mislopen aan inkomsten Dit lijkt me een geval voor het internatoinaal gerechtshof

Of registreer je om te kunnen reageren.