Home

Nieuws 717 x bekeken

Omzet Bayer CropScience groeit

Monheim - Gewasbeschermingsmiddelenproducent Bayer CropScience verwacht dit jaar 9 miljard euro om te zetten en de omzetgroei door te zetten naar 10 miljard in 2015. Dat heeft het bedrijf donderdag gezegd.

Bestuursvoorzitter Liam Condon zei donderdag dat het bedrijf sinds 2007 voortdurend is gegroeid. "We zijn optimistisch over de toekomstige ontwikkelingen", aldus Condon.

Het bedrijf maakt een miljard extra vrij voor investeringen, waardoor in de periode van 2013 tot 2016 ongeveer 2,4 miljard beschikbaar is voor het investeringsprogramma. Een deel daarvan (380 miljoen euro) wordt gestoken in een nieuwe productielocatie voor de onkruidbestrijder Liberty (glufosinaat-ammonium) in de Verenigde Staten. Het bestrijdingsmiddel zal volgens het bedrijf een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van problemen waar met name Amerikaanse akkerbouwers steeds vaker tegenaan lopen: resistentie van onkruid tegen  het meest gebruikte bestrijdingsmiddel: glyfosaat.

Volgens recente enquêtes heeft ongeveer de helft van de boeren in de Verenigde Staten te maken met resistentieproblemen. Bestuursvoorzitter Condon benadrukt dat de oplossing niet gelegen is in alleen het gebruik van een nieuw bestrijdingsmiddel.  Met de inzet van bestrijdingsmiddelen die op een andere manier ingrijpen in de plant, gewasrotatie, het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen en de toepassing van glufosinaat-ammonium kan het probleem van resistentie worden aangepakt. Voor een duurzame landbouw is een diversiteit in de bestrijding de sleutel voor het succes, meent Condon.

Of registreer je om te kunnen reageren.