Home

Nieuws 1170 x bekeken 1 reactie

Nertsenbontprijzen stijgen verder

Kopenhagen - De nertsbontprijzen stegen in het zojuist afgesloten bedrijfsjaar 2012/2013 van het Deense bontveilingconcern Kopenhagen Fur verder. Ditmaal stegen de prijzen met 20 procent.

Gemiddeld werd per nertsvel 77 euro betaald, ofwel ruim 13 euro meer dan in 2011/2013, zo deelt Kopenhagen Fur mee. In totaal gingen via de veiling 21 miljoen stuks nertsbont in andere handen over, wat een omzet opleverde van 1,8 miljard euro.

Het bedrijf gaat ervan uit dat de wereldproductie in het komende jaar 2013/14 fors zal toenemen, namelijk met 15 miljoen naar zo'n 75 miljoen. De productie van de Deense nertsensector groeit zelf met 1,5 miljoen stuks, aldus de prognose. Aan een prognose over de prijsontwikkeling waagt het bedrijf zich niet. Wel houdt het er rekening mee dat de wereldproductie te groot uitpakt voor verdere prijsstijgingen.

Eén reactie

  • alco1

    Het is net als in de drugshandel, er moeten kwekerijen ontmanteld worden om de prijs 'hoog' te houden. En maar lachen doen die handelaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.