Home

Nieuws 1042 x bekeken 14 reacties

Nederland nog niet uit crisis

Den Haag – De waarde van voedselconsumptie in Nederland neemt volgend jaar nog met een kwart procent af. Dat voorspelt het Centraal Plan Bureau in haar Macro Economische Verkenning 2014.

Dit jaar daalde de consumptie nog met 1,75 procent. De groei van Nederlandse export blijft ook komend jaar met 2,75 procent nog ruim onder het gemiddelde van 6 procent groei in de afgelopen dertig jaar.

Het CPB becijfert dat de economie dit jaar met 1,5 procent krimpt, maar dat deze volgend jaar weer met 0,5 procent groeit. Nederland blijft achter ten opzichte van andere Eurolanden. De staatsschuld en de werkloosheid blijven volgens het CPB stijgen.

Laatste reacties

 • alco1

  En als ze ook nog niet weten waardoor je in de crisis zit, zal de toekomst er ook nog lang niet rooskleurig uitzien.

 • J@gertje

  Als die twee in den Haag alles kapot blijven bezuinigen komen we nooit uit deze crisis.

 • Mels

  Bezuinigen op de juiste dingen zou beter zijn. Als wij als ondernemer zo met onze centen omgingen was het snel einde verhaal. De een in den Haag wil wel maar mag niet van de ander.

 • ja

  Hoezo staatsschuld loopt op? VVD is toch een ondernemende partij? Ze waren er voor de staatskas op orde te brengen.ik als ondernemer heb ook schulden,je investeert ,maar daarnaast los je ook af en wordt je schuld kleiner.kun sparen voor een nieuwe investering.en ja ik ben ook aan het bezuinigen nou ja efficiënt werken.daar bespaar je mee maar dat is nog geen aflossing.wat dat aangaat zat het c d a nog niet zo verkeerd.

 • alco1

  De politiek van nu, zit met de fiasco's en afspraken uit het verleden!!

 • jordi 1455

  Laten ze maar nul euro naar die geldverslindende natuur doen, dat lijkt mij een goede bezuinigingsmaatregel.

 • johannetje

  wat een geluk dat we de gasbel nog hebben. Die geeft nog steeds veel ruimte voor spielerei.

 • drientje

  Waar hebben we het nu over. We zijn recent met allen naar de stembus geweest, hebben daar de 'lachebek' en de 'vleespet' een stoel onder hun achterwerk gestemd, en nog geen jaar later is er in keer frustratie.

 • gerjan slingenbergh

  Afschaffen van het bijzondere onderwijs zou meer dan 6 miljard opleveren
  maar dat durven ze niet.

 • agratax2

  @gerjan. Mee eens en dan zijn we meteen verlost van de anti intergratie scholen zoals in Rotterdam die nu dicht gaat. Laten we eens volwassen worden en allemaal op dezelfde methode leren rekenen en schrijven. Dat schrijven met 2 pennen zoals sommigen geleerd wordt past niet in onze cultuur.
  @drientje. Het zal niet utmaken wie er zit in Den Haag uit een lege schatkist kun je geen geld halen. Doe je dat toch dan ben je bezig je toekomst te verzuren. Ik heb hier al vaker voorbeelden van aangeaald, maar de socialisten blijven denken zij dat ongestraft kunnen doen en toevallig de Communisten niet die gingen er aan kapot als land.

 • alco1

  Onder het bijzondere onderwijs vallen ook de MLK scholen e.d. Nou leuk bedacht.
  Bezuinigngen zijn echter totaal niet een oplossing voor de crisis. Het is een onvermijdelijk gevolg. Crisis wordt veroorzaakt door een veel grotere geldstroom naar het buitenland dan dat er binnenkomt.

 • gerjan slingenbergh

  @alco1 Christelijk- en moslim onderwijs zijn voorbeelden van bijzonder onderwijs. Als we dat afschaffen hoeft de regering minder te bezuinigen
  hetgeen positief is voor onze economie. Nederland heeft een positieve betalingsbalans dus jouw stelling over de geldstroom klopt niet.

 • alco1

  @gerjan. Met mijn stelling dat MLK scholen ook onder bijzonder onderwijs vallen is niets mis mee.
  Verder spreek ik expres over geldstroom binnen- buitenland. Dit is heel iets anders dan de betalingsbalans waar jij het over hebt. Onder de geldstroom valt ook al het geld wat we met vakanties naar het buitenland brengen, het geld wat de buitenlanders hier verdienen en meenemen naar eigen land, uitkeringen die buiten de landsgrenzen verdwijnen, ontwikkelingshulp en ga zo maar door. Daarmee lopen we in totaliteit ontzettend negatief.

 • alco1

  Staatschuld die zo groot geworden is in een opgaande tijd. Heeft iemand er nu nog vertrouwen in dat dit omgebogen kan worden in crisistijd. Steeds dieper zakken we weg in het drijfzand, wat zal leiden tot anarchie.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.