Home

Nieuws 8 reacties

Nederland helpt boeren in Rwanda

Den Haag - Nederland gaat samen met de Clinton Foundation kleine boeren in Rwanda helpen met het op duurzame wijze verhogen van hun productie, om zo te zorgen voor meer voedselzekerheid.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) heeft dat zondag gezegd in een interview met Nu.nl. "We willen in Rwanda boeren helpen hun oogsten te verbeteren, maar ook in de rest van de voedselketen willen we ervaringen delen'', aldus Dijksma in het vraaggesprek. "Bijvoorbeeld over hoe sla je voedsel op, hoe verkoop je het.''

Eerder maakten Dijksma en Bill Clinton al afspraken over de financiering van projecten van kleine boeren in Malawi en Tanzania.

Zondag begint in Noordwijkerhout de Eerste Internationale Conferentie over Wereldwijde Voedselzekerheid. Daar wisselen experts uit verschillende landen hun kennis uit. Nederland speelt volgens Dijksma een belangrijke rol als het gaat om het ontwikkelen van ideeën over voedselzekerheid. Op het gebied van landbouwproductie is het nummer twee in de wereld, na de VS.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zou ze daar ook niet een `goed mestbeleid`kunnen opzetten

 • gerjan slingenbergh

  De oneerlijke voedselverdeling los je met extra produktie niet op. Als er meer produktie moet komen moet je de boeren een eerlijke prijs betalen.
  Meer produktie lijdt over het algemeen tot lagere prijzen. Kortom een warrig verhaal waar niemand iets aan heeft.

 • l coumans

  als of de boeren daar dom zijn of artelijk, als hier zovaak en massaal oorlogen en politieke instabile situaties waren geweest hadden we er hier ook de brui aangegeven

 • Flyinghollander

  Als ze willen helpen stop de subsidie in Europa zodat overtallig voedsel daar niet word gedumpt

 • aarthamstra1

  Flyinghollander . De spijker op zijn kop ,Rabo weet dat ook .Dat is het idee.
  Oad niet helpen ? 80.000 mensen in onzekerheid over de afloop van hun vakantie 1000 zende banen op de tocht Wat was/is hier de meer waarde van een cooperatie?????????

 • ...............

  Zometeen nog een snoepreisje samen met Bill naar Afrika, naar de tabakplantage's

 • denker123

  Rwanda is bezig met een invasie in Oost Congo om de diamanten en andere zeldzame delfstoffen in handen te krijgen.Is dat de bedoeling van Bill Clinton om voor eten te zorgen voor de rebellen om zo deze diamanten in Amerikaanse handen te keijgen?.Nu is de Antwerpse diamantsector eigenaar van deze mijnen.Bill kan beter een ander Afrikaans land helpen,trouwens de president is dezelfde die ook al president was tijdens de massa moorden van een aantal jaren geleden.

 • agratax2

  Dijksma en Ploumen spelen onder 1 hoedje, ze willen zo snel mogelijk een stroom goedkoop voedsel deze kant op krijgen onder de noemer Landbouw hulp en handel bevordering. Of mag ik zeggen de koloniale tijden moeten op een andere noemer worden nieuw leven in geblazen worden?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.