Home

Nieuws

Minder vochtrijke voeders afgezet in 2012

Venray - De afzet van enkelvoudige, vochtrijke voeders bedroeg in 2012 5,4 miljoen ton. Dat is 80.000 ton minder dan in 2011, blijkt uit cijfers van de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV).

De afzet van tarwegistconcentraat steeg het sterkst, daarvan werd in 2012 790.000 ton opgenomen door de veehouderij. De stijging van de afzet van tarwegistconcentraat gaat ten koste van het aanbod tarwezetmeel, dat steeds meer wordt gebruikt voor de ethanolproductie.

De belangrijkste vochtrijke diervoeders zijn aardappelproducten, bietenperspulp, tarwegistconcentraat, tarwezetmeel en bierbostel. De varkenshouderij nam 55 procent van alle vochtrijke voeders af in 2012, de afzet richting deze sector daalde wel 150.000 ton.

De rundveehouderij nam 2,45 miljoen ton vochtrijke voeders op in 2012. De afzet van bierbostel richting de veehouderij nam flink toe, die van tarwegistconcentraat stabiliseerde. Rundveehouders namen minder perspulp en maisglutenvoer af.

Of registreer je om te kunnen reageren.