Home

Nieuws 958 x bekeken

Miljoenenschade overstromingen in Colorado

Denver - Overstromingen hebben de landbouw in de Amerikaanse staat Colorado ernstig geraakt, maar de overheid wil nog geen schatting van de financiële schade geven.

Dat het over miljoenen gaat, is volgens de Colorado Farm Bureau wel duidelijk. Volgens de Denver Post zijn silo’s, boerderijen en stallen weggeslagen door het wassende water en heeft een groot areaal aan granen mogelijk zo lang onder water gestaan dat het gewas onbruikbaar is geworden.
Het Colorado Farm Bureau heeft een fonds opgericht waarin mensen geld kunnen storten dat volgens de organisatie voor 100 procent bij boeren komt. Vooralsnog komt vanuit Washington alleen 100 miljoen dollar voor herstel aan wegen. Overstromingen leidden tot ten minste acht doden en de schade aan 1.800 huizen en honderden bedrijven wordt in totaal op 2 miljard dollar geschat.

Of registreer je om te kunnen reageren.