Home

Nieuws

Máxima opent nieuwe WUR-jaar

Wageningen - Koningin Máxima opent maandag aan het eind van de middag het nieuwe onderwijsgebouw Orion van Wageningen University. De opening valt samen met de opening van het academisch jaar van Wageningen UR.

Thema van de opening van het academisch jaar is responsible growth. Diverse sprekers buigen zich over de uitdaging om de sterk groeiende wereldbevolking van voldoende gezonde voeding te kunnen voorzien waarbij de druk op natuur en milieu en het gebruik van hulpbronnen niet mag toenemen, maar moet afnemen. Sprekers zijn Jason Clay, senior vice-president van het World Wildlife Fund; Henk Kamp, minister van Economische Zaken en Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR.

De opening is in gebouw Orion, dat onderwijsfaciliteiten biedt aan 2.600 studenten. Orion telt 24 collegezalen, 10 computerzalen, 36 groepsruimtes en 28 practicumzalen. Door samenvoegen van zes zalen is het mogelijk een auditorium met 744 zitplaatsen te creëren.
Orion is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam. Het vijfhoekige gebouw telt acht verdiepingen. Bij de bouw is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.