Home

Nieuws 745 x bekeken

Mansveld bekijkt dubbeltelling biobrandstof uit gras

Den Haag – Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) gaat opnieuw bekijken of de biobrandstoffen die het bedrijf Harvestagg uit gras maakt in aanmerking komen voor dubbeltelling voor de bijmengplicht voor biobrandstoffen.

Die toezegging deed Mansveld tijdens een debat in de Tweede Kamer, nadat SGP en CDA hier aandacht voor hadden gevraagd. “Waarom tellen biobrandstoffen uit gebruikt frituurvet wel dubbel voor het behalen van de bijmengplicht, en biobrandstof uit gras niet?”, vroeg Kamerlid Agnes Mulder (CDA).
Mansveld zegt dat dubbeltelling van de brandstof die uit gras wordt geraffineerd niet eenvoudig is. “We hebben hem nu op de lijst staan met twijfelgevallen of ze in aanmerking komen voor dubbeltelling”, reageert Mansveld. Ze is bereid om de beschikking opnieuw te bekijken en om mogelijk te schuiven met de ingangstermijn en de duur van de beschikking.

De biobrandstoffen uit gras krijgen nu 75 procent dubbeltelling, maar geen volledige dubbeltelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.