Home

Nieuws

Maat voorzitter van Copa

Den Haag – LTO-topman Albert Jan Maat wordt de nieuwe voorzitter van de Europese boerenkoepelorganisatie Copa. Dat is vrijdag bekendgemaakt. De benoeming geldt voor twee jaar.

Maat geeft sinds 2007 leiding aan LTO en daarvoor was hij zeven jaar lid van het Europees Parlement namens het CDA. De afgelopen vier jaar fungeerde hij als vice-voorzitter van Copa, onder de Duitser Gerd Sonnleitner.

De benoeming van Maat komt op een moment dat de onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid bijna zijn afgerond. Dat wil niet zeggen dat hij geen grote uitdagingen ziet voor de komende jaren. De implementatie van het GLB en de Europese verkiezingen in juni 2014 brengen volgens hem grote veranderingen mee voor boeren en tuinders.

De grootste uitdaging ziet Maat in het vormen van één front met alle nationale organisaties. De verschillen in opvattingen tussen de leden van Copa zijn namelijk groot. Aangezien Nederland op veel terreinen voorop loopt, denkt hij goed de rol van boegbeeld te kunnen vervullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.