Home

Nieuws 1 reactie

Maat roept op tot snelle duidelijkheid in vleesaffaire

Den Haag - LTO Nederland zegt dat klare wijn geschonken moet worden over mogelijke misstanden in de vleessector. "Dat wat veehouders zorgvuldig opgebouwd hebben, mag niet zomaar in de keten verkwanseld worden. Het is aan de ketenpartijen daar binnen de kortste keren zo transparant mogelijk over te zijn", zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Maat reageert op het bericht dat bij Vion sprake zou zijn van gesjoemel met het Beter Leven Keurmerk. "Ik kan niet bekijken of daar iets aan de hand is. Wij hebben er geen signalen van. Maar als daar iets aan de hand is moet dat snel worden hersteld. En als er niets aan de hand is moet dat ook snel duidelijk zijn."

Over het falend toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit zegt Maat: Dat is een probleem van de overheid. Er is kennelijk wel iets te verbeteren aan de cultuur als keurmeesters wel met een televisieprogramma praten, maar de misstanden niet melden binnen hun eigen organisatie."

Eén reactie

  • minasblunders1

    Logisch dat misstanden niet worden gemeld binnen de eigen organisatie. Iedereen weet toch hoe het met deze mensen afloopt? Vooral als het om veel geld gaat, gaat men over lijken. De overheid heeft daar zelf ook een handje van. We leven nu eenmaal in een land waar eerlijkheid, integriteit en fatsoen van geen enkel belang zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.