Home

Nieuws 1441 x bekeken 2 reacties

LLTB verwacht halvering inkomens akkerbouwer door mestregels

Roermond - De aanscherping van het mestbeleid die staatssecretaris Dijksma heeft aangekondigd, brengt de Limburgse land- en tuinbouw 'in bestaansnood'. Dat zegt de Limburgse Land- en Tuinbouworganisatie LLTB.

“Als deze voorstellen worden omgezet in beleid raakt dat de agrarische sector in heel Limburg in het hart. Daar zullen we ons niet bij neerleggen”, stelt Mark Tijssen, voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij. Voorzitter Chrit Wolfhagen van de vakgroep Akkerbouw noemt de plannen 'rampzalig'. Hij voorziet een halvering van de inkomens in de Limburgse akkerbouw. Ook vertegenwoordigers van de vollegrondsgroente en de rundveehouderij vrezen grote gevolgen. Ze verwachten onder meer verslechtering van de bodemkwaliteit en wijzen op de verlaging van de nitraatgehaltes in het grondwater die al gehaald zijn. De LLTB kondigt onder meer twee extra ledenbijeenkomsten aan waarbij ook de top van het ministerie van EZ wordt uitgenodigd.

Laatste reacties

  • huisverkoop

    Het zou in heel Europa moeten gelden , dan zou het zo veranderen

  • Mels

    Het om zeep helpen van de Nederlandse landbouw gaat ze linksom of rechtsom lukken. Het begint dus in Limburg. Ik heb dus nog ff.....

Of registreer je om te kunnen reageren.