Home

Nieuws 2326 x bekeken 1 reactie

‘Kansen voor landbouw in Oekraïne’

Den Haag - Oekraïne wil de handelsrelaties met Nederland de komende jaren flink verstevigen. Dit zei de Oekraïense premier Mykola Azarov tijdens zijn 2-daagse werkbezoek aan Nederland. Voor de landbouw liggen er kansen.

Om de handelsbetrekkingen tussen beide landen en het investeringsklimaat in Oekraïne een verdere impuls te geven, heeft de Oekraïense premier minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel voorgesteld een intergouvernementele commissie voor handel en economische samenwerking tussen Oekraïne en Nederland in te stellen.

"Het opzetten van een intergouvernementele commissie zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze relaties", benadrukte Azarov. Beide bewindslieden zijn het er over eens dat het handelspotentieel tussen Nederland en Oekraïne nog niet optimaal wordt benut.

"De export van Nederland naar Oekraïne groeide vorig jaar met maar liefst 20 procent en er is nog genoeg ruimte voor een verdere stijging", zei Ploumen. "Kansen liggen vooral in de sectoren energie, landbouw, maritieme industrie, chemie. Oekraïne heeft bijvoorbeeld een enorm landbouwareaal dat met Nederlandse kennis over gewassen en voedselverwerking meer kan opleveren."

Eén reactie

  • ed12345

    Handel is volgens mij naar beide zijden maar lees niets over export van oekraine naar NL

Of registreer je om te kunnen reageren.