Home

Nieuws 1 reactie

Illegaal Russisch middel bij rozentelers

Den Haag - Vanuit plaatsen in het midden van het land zou een illegaal gewasbeschermingsmiddel zijn verkocht aan Franse rozentelers. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doorzocht woensdag twee woningen en twee bedrijfsgebouwen en stuitte daarbij op 720 kilo van het middel met de naam BN3, dat uit Rusland komt. Het spul is in beslag genomen, meldde de NVWA.

Vooral bij snijrozentelers constateert de dienst in toenemende mate dat er bewust illegale gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt of dat toegestane producten verkeerd worden toegepast. Eerder deze week hielden inspecteurs in een andere zaak twee snijrozentelers uit de Noordoostpolder aan.

Eén reactie

  • trijnie

    Lekker voor de meisjes, vrouwen, in de bloemenwinkels, deze moeten wel met hun blote handen boeketten maken van deze rozen.
    O.a. mijn dochter werkt als bloembindster, mooi vak, maar verre van gezond.

Of registreer je om te kunnen reageren.